Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en aanbiedingen? Schrijf u in Lees verder >>

tel: 010 70 70 077

Consict

Nieuws

Communicatie-analist noemt Swyx Europees marktleider op het gebied van IP-telefonie

Swyx, specialist in IP-communicatie, is door MZA, een toonaangevende analist in de communicatiemarkt, benoemd tot marktleider in IP-aansluitingen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) in heel West-Europa. Het van oorsprong Duitse bedrijf streeft hiermee concurrenten als Cisco, Avaya en Siemens voorbij op het gebied van het aantal verkochte IP-desktopaansluitingen in de markt voor middelgrote en kleine bedrijven met minder dan 100 werknemers. Swyx verwacht zijn jaarlijkse groei verder uit te bouwen. In 2005 verdubbelde het aantal aansluitingen en de opbrengst ten opzichte van 2004.

 

Verwacht wordt dat de marktaanpassing van puur op softwaregebaseerde IP-PBX-systemen de komende twee à drie jaar explosief zal groeien. Hierdoor verandert de trend dat het MKB en grotere organisaties investeren in IP-PBX-systemen en traditionele TDM-systemen. Volgens MZA* bereikte Swyx in het eerste halfjaar van 2006 de leidende positie in de West-Europese markt van IP-desktopaansluitingen voor het MKB. Swyx heeft 18% van de markt van IP-aansluitingen voor bedrijven met minder dan 100 gebruikers in handen. In Nederland neemt Swyx een derde plaats in met een marktaandeel van 17,5%. In Duitsland is Swyx inmiddels marktleider voor dit segment, concurrenten Siemens en Avaya achter zich latend.

 

Günter Junk, CEO van Swyx, verklaart het succes van Swyx in de EMEA-markt: “Hoewel Swyxware schaalbaar is voor meer dan duizend gebruikers leidde de eenvoudige installatie en het gemakkelijke beheer van Swyx-oplossingen samen met de uitgebreide geïntegreerde aanpak tot een snelle acceptatie door het MKB. Vooral voor kleinere bedrijven is dit waardevol. Het wordt versterkt door onze nieuwe oplossingen zoals IP-telefonie-producten speciaal voor organisaties met minder dan tien gebruikers. Swyx behaalt hiermee een grote voorsprong ten opzichte van concurrenten in de markt.”

 

“Onze channel-partners zien ook de voordelen van deze groei. Het is geen toeval dat veel van onze partners, met ieder hun eigen IT-, spraak- en data-achtergrond, de markt vertellen dat Swyx hun snelst groeiende product is”, vervolgt Junk.

 

De belangrijkste afzetmarkten voor Swyx in 2006 waren Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Swyx breidt momenteel uit in Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa en het Midden-Oosten.

 
 

 

Telefooncentrale verleden tijd?

U wilt makkelijker in contact komen met uw relaties zonder elk jaar opnieuw te hoeven investeren Lees verder >>

GSM wordt IP.

Geen 3 toestellen meer op uw bureau maar 1 toestel voor alles Lees verder >>

Eindejaars actie

Elke 4e licentie gratis. Lees verder >>